Kvartersakuten Serafen

Kvartersakuten Serafen är en vårdcentral på plan 0 i det hus som en gång var en del av Serafimerlasarettet på Hantverkargatan 2D. Namnet Kvartersakuten skall förmedla att vi är en vårdcentral med bra tillgänglighet där det är lätt att snabbt få tid för bokat eller obokat besök. Vi är dock inte en närakut som tar emot patienter som har valt att lista sig på andra vårdcentraler. Vill du bli patient här behöver du välja en husläkare här.

På våningen ovanför i samma hus finns en annan vårdcentral: Capio Vårdcentral Kungsholmen.

Kvartersakuten Serafen har tre väntrum – ett stort rakt in från huvudentrén och två mindre till höger från huvudentrén. Under pågående covid-19 utbrott hänvisas alla patienter att invänta sin läkare/sköterska i huvudentrén utanför väntrummen.


Läkarmottagning

På Kvartersakuten Serafen finns elva husläkare som är specialister i allmänmedicin. Dessutom tjänstgör läkare under specialistutbildning, ST, för att bli specialister och på AT-tjänst för att bli legitimerade.

De flesta läkare har telefontid varje dag 8:30 till 9:15, se de enskilda läkarnas information för detaljer. Då kan du ringa för att rådgöra eller för att boka ett besök.

Kontakta läkare.


Distriktssköterskemottagning

Hos distriktssköterskan kan du få hjälp med blodtrycksmätning, omläggning, suturtagning, utprovning av olika hjälpmedel med mera. Du kan få strukturerat stöd om du vill sluta röka, har för hög alkoholkonsumtion eller behöver kostrådgivning för att gå ner i vikt eller av medicinska skäl bör ändra din kost.

Kontakta distriktssköterska.


Öppen mottagning (Drop in)

OBS! På grund av pågående Covid-19 pandemi är Öppna mottagningen stängd tills vidare.

Vi erbjuder normalt sett Drop In eller Öppen mottagning dagligen till samtliga läkare och sköterskor. Här kan du som är patient och valt husläkare hos oss, söka utan att beställa tid. Den är till för akuta besvär och kortare ärenden. På grund av coronapandemin är denna mottagning för tillfället stängd för att minska smittspridning.

Vi erbjuder under tiden bokningsbara akuttider för videobesök till din husläkare. Dessa tider är korta bokningsbara tider varje vardag 09:45-11:00 och släpps tre dagar innan utsatt tid. Du bokar genom vår app KvA Serafen och väljer ”boka videobesök”.


Mottagningssköterska

Minna är mottagningssköterska och assisterar på läkarnas öppna mottagning. Du kommer träffa henne om du behöver göra en lungfunktionsundersökning – spirometri, ett hörseltest – audiogram eller ett EKG.