Kvartersakuten Serafen

Kvartersakuten Serafen är en vårdcentral på plan 0 i det hus som en gång var en del av Serafimerlasarettet på Hanteverkargatan 2D. Namnet Kvartersakuten skall förmedla att vi är en vårdcentral med bra tillgänglighet där det är lätt att snabbt få tid för bokat eller obokat besök. Vi är dock inte en närakut som tar emot patienter som har valt att lista sig på andra vårdcentraler. Vill du bli patient här behöver du välja en husläkare här.

På våningen ovanför i samma hus finns en annan vårdcentral: Capio Vårdcentral Kungsholmen.

Kvartesakuten Serafen har tre väntrum – ett stort rakt in från huvudentrén och två mindre till höger från huvudentrén.


Läkarmottagning

På Kvartersakuten Serafen finns nio husläkare som är specialister i allmänmedicin. Dessutom tjänstgör läkare under specialistutbildning, ST, för att bli specialister och på AT-tjänst för att bli legitimerade.

De flesta läkare har telefontid varje dag 8:30 till 9:15, se de enskilda läkarnas information för detaljer. Då kan du ringa för att rådgöra eller för att boka ett besök.

Kontakta läkare.


Distrikssköterskemottagning

Hos distriktssköterskan kan du få hjälp med blodtrycksmätning, omläggning, suturtagning, utprovning av olika hjälpmedel med mera. Du kan få strukturerat stöd om du vill sluta röka, har för hög alkoholkonsumtion eller behöver kostrådgivning för att gå ner i vikt eller av medicinska skäl bör ändra din kost.

Kontakta distriktssköterska.


Öppen mottagning (Drop in)

På Drop In eller Öppen mottagning kan du som är patient och valt husläkare hos oss, söka utan att beställa tid. Den är till för akuta besvär och kortare ärenden. Observera att vi inte har någon reception. Skriv upp ditt eget namn och namnet på din husläkare på listan som finns i väntrummet och vänta på att bli uppropad. Om du inte kan din husläkares namn kan du lämna det fältet tomt.

Disktrikssköterskorna tar emot mellan 9:00 – 10:00

Läkarna tar emot mellan 9:30 -11:00


Mottagningssköterska

Minna är mottagningssköterska och assisterar på läkarnas öppna mottagning. Du kommer träffa henne om du behöver göra en lungfunktionsundersökning – spirometri, ett hörseltest – audiogram eller ett EKG.