Dietisten kan med sina specifika kunskaper om matens betydelse utreda och behandla problem relaterade till kost, hälsa och sjukdom. Patienten får individuellt anpassade råd samt hjälp att få näringsrekommendationer att fungera i praktiken. Till exempel vilken mat man ska välja, hur den kan tillagas, måltidsordinering, etc. Dietisten tar emot patienter med kostrelaterade sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, övervikt/ fetma, födoämnesallergi och -intolerans, mag-tarmsjukdomar, KOL och undernäring.

Förskrivning av kosttillägg och sondmat vid behov.

Det finns sju dietister inom Rehab City Dietisterna som arbetar med att ge kostbehandling till patienter både enskilt och i grupp. De gör hembesök hos personer som inte kan ta sig till mottagningen och som bor på Kungsholmen/Essingeöarna, Östermalm och Norrmalm.

Till mottagningen är alla patienter välkomna som behöver behandling och råd kring kosten.  Det finns dietister som är speciellt inriktade mot barn, diabetes, IBS och övervikt.

Ingen remiss behövs, men för att kunna ge en fullgod behandling är remiss med en klar diagnos önskvärt.
Rehab City Dietisterna har inget avtal med kommunen. Detta innebär att de ej kan göra besök i skolor eller på serviceboenden.

Dietist ingår i högkostnadsreformen. Mottagningsbesök kostar 100:- och frikort gäller.

Dietister finns vid:

• Dietist Norrmalm
• Dietist Östermalm