Sjukgymnastik/ Fysioterapi

Arbetsterapi

Dietist

 

Sjukgymnastik / Fysioterapi

Sjukgymnasten är expert på rörelse och har ett självständigt ansvar att förebygga, undersöka och behandla funktionshinder samt utvärdera behandlingseffekterna.
Sjukgymnastik eller fysioterapi kallas de behandlingar som ges för att hantera de kroppsliga förändringar som en sjukdom eller skada kan orsaka. En del behandlingar går ut på att förebygga sjukdom och funktionsnedsättning.

Sjukgymnaster har yrkeslegitimation och står under socialstyrelsens kontroll.
Sjukgymnastik ingår i högkostnadsreformen. Mottagningsbesök kostar 100:-
och frikort gäller.

Klicka här för lista på sjukgymnaster

Arbetsterapeut

Till arbetsterapeuten kan man vända sig vid behov av hjälpmedelsbedömning av till exempel rullstol, elektriskt reglerbar säng, duschstol, kognitiva hjälpmedel, förflyttningshjälpmedel samt för råd om egenansvarsprodukter.

Arbetsterapeuten utför ADL-bedömning och vid behov rehabilitering i hemmet för att klara vardagsaktiviteter. Du kan också få hjälp vid ansökan om bostadsanpassningsbidrag, ergonomisk rådgivning, bedömning av arbetsförmåga, fallriskbedömning, demensutredning, energisparande arbetssätt och aktivitetsstrategier.

De bedömer och behandlar handrelaterade besvär, som till exempel karpaltunnelsyndrom, handartros, radiusfraktur. De provar också ut handledsskenor/ortoser.

Arbetsterapeut ingår i högkostnadsreformen. Mottagningsbesök kostar 100:- och frikort gäller.

Arbetserapeuter finns vid

Rehab city kungsholmen 
Rehab city norrmalm
Rehab city östermalm

Dietist

Dietisten kan med sina specifika kunskaper om matens betydelse utreda och behandla problem relaterade till kost, hälsa och sjukdom. Patienten får individuellt anpassade råd samt hjälp att få näringsrekommendationer att fungera i praktiken. Till exempel vilken mat man ska välja, hur den kan tillagas, måltidsordinering, etc. Dietisten tar emot patienter med kostrelaterade sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, övervikt/ fetma, födoämnesallergi och -intolerans, mag-tarmsjukdomar, KOL och undernäring.
Förskrivning av kosttillägg och sondmat vid behov.

Det finns sju dietister inom Rehab City Dietisterna som arbetar med att ge kostbehandling till patienter både enskilt och i grupp. De gör hembesök hos personer som inte kan ta sig till mottagningen och som bor på Kungsholmen/Essingeöarna, Östermalm och Norrmalm.

Till mottagningen är alla patienter välkomna som behöver behandling och råd kring kosten.  Det finns dietister som är speciellt inriktade mot barn, diabetes, IBS och övervikt.

Ingen remiss behövs, men för att kunna ge en fullgod behandling är remiss med en klar diagnos önskvärt.
Rehab City Dietisterna har inget avtal med kommunen. Detta innebär att de ej kan göra besök i skolor eller på serviceboenden.

Dietist ingår i högkostnadsreformen. Mottagningsbesök kostar 100:- och frikort gäller.

Dietister finns vid:

Dietist Kungsholmen
Dietist City Norrmalm
Dietist City Östermalm